Την περίοδο της κρίσης που διανύουμε στη χώρα μας, δοκιμάζονται οι αντοχές και οι δυνάμεις μας. Ο ορθολογισμός μας επηρεάζεται από το άγχος, που δημιουργούν εξωγενείς και ενδογενείς παράγοντες. Είναι καθοριστικής σημασίας, πολύ περισσότερο από πριν, να είμαστε σε θέση να έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης, για να ξεπερνάμε τις δυσκολίες που παρουσιάζονται.

Σκοπός

Σε αυτό το 4ωρο θα πάρετε μια γεύση για το τι είναι το άγχος και πώς επηρεάζει την καθημερινότητά σας και την εργασία σας και θα πάρετε πρακτικά εργαλεία για να μπορέσετε να διαχειριστείτε την καθημερινή ένταση και να έχετε περισσότερη ενέργεια.

Οφέλη

 • Θα κατανοήσετε τι είναι το stress και πώς σας επηρεάζει προσωπικά
 • Θα μάθετε να αναγνωρίζετε τα συμπτώματα του άγχους και να λαμβάνετε άμεσα δράση
 • Θα αποκτήσετε μεγαλύτερη αίσθηση ελέγχου για τη ζωή σας ακόμη και αν έρχεστε αντιμέτωποι με δυσκολίες
 • Θα ανακαλύψτε απλές τεχνικές για τη σωματική και πνευματική ανακούφιση από το άγχος
 • Θα είστε πιο αποτελεσματικοί στην εργασία σας

Θεματολογία

 • Τι είναι το άγχος και πώς το βιώνετε.
 • Πώς να αναγνωρίσετε άμεσα τα συμπτώματα του άγχους
 • Ερωτηματολόγιο για τα δικά σας επίπεδα άγχους
 • Τι τύπος είστε όσον αφορά στο άγχος
 • Πρακτικές ασκήσεις χαλάρωσης
 • Πώς δαμάζονται οι αρνητικές σκέψεις.

Εισηγητής: Ελένη - Όλγα Παπατριανταφύλλου

Ελένη-Όλγα Παπατριανταφύλλου

Ασχολείται με την ανάπτυξη και το well being των ανθρώπων μέσα από το strengths coaching, την εκπαίδευση, τη συμβουλευτική και τη διαχείριση άγχους.

Το πάθος της είναι οι άνθρωποι να ανακαλύπτουν τα δυνατά τους σημεία, να τα καλλιεργούν και να τα χρησιμοποιούν στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή. Ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους των επιχειρήσεων να αναπτύξουν την αυτοεπίγνωση, τις ηγετικές τους ικανότητες να επιτύχουν τους στόχους τους βιώνοντας λιγότερο άγχος.

Έχει 19 χρόνια εμπειρία στην εκπαίδευση και ανάπτυξη στελεχών επιχειρήσεων σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας (Managers, Προϊσταμένους υπαλλήλους πρώτης γραμμής). Έχει σχεδιάσει, προσαρμόσει και υλοποιήσει προγράμματα εκπαίδευσης για μεγάλους πληθυσμούς στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και την Κύπρο. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει προγράμματα που συνδυάζουν την εκπαίδευση και το coaching για ανάπτυξη και εφαρμογή δεξιοτήτων και ικανοτήτων στο εργασιακό περιβάλλον. Έχει συμμετάσχει σε έργα Λειτουργικού Ανασχεδιασμού της Alpha Bank. Έχει λάβει μέρος σε πρόγραμμα συγχώνευσης Τραπεζών στο οποίο διετέλεσε και εισηγήτρια.

Kατέχει BSc(Hons) στη Ψυχολογία από το OpenUniversity της Αγγλίας, M.A. σε EuropeanLanguagesandLiterature από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου «QueenMaryandWestfieldCollege” και Δίπλωμα σε ManagementSkills.

Είναι πιστοποιημένη coach από την Coach U έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στο coaching και πιστοποιημένη από τον International Coach Federation (ACC). Έχει εκπαιδευτεί από τους Solution Surfer πάνω σε solution focused coaching, από το Mentor Coach στη θετική ψυχολογία (Chris Peterson) και είναι V.I.A. practitioner.

Είναι πιστοποιημένη στη Διαχείριση του Άγχους σύμφωνα με τα επαγγελματικά πρότυπα κατάρτισης και δεοντολογίας όπως αυτά διατυπώνονται από την British Stress Consultancy.