Η αυτοπεποίθηση, αποτελεί την βάση της προσωπικής ανάπτυξης του ατόμου καθώς έχει να κάνει με την ψυχολογία του και τους παράγοντες που την επηρεάζουν.

Η συνήθεια είναι μια παντοδύναμη κατάσταση νοητικής αδράνειας που μας οδηγεί να συνεχίζουμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα, δηλαδή να χρησιμοποιούμε τα ίδια εργαλεία που χρησιμοποιούσαμε και εχθές και προχθές.

Ενώ όλα γύρω μας αλλάζουν ραγδαία η σύγχρονη πώληση απαιτεί μια άλλη νοοτροπία και προσέγγιση, πολύ διαφορετική από την παραδοσιακή πώληση. Σε έναν σύγχρονο κόσμο δεν μπορείς να είσαι αποτελεσματικός αν συνεχίζεις να χρησιμοποιείς παραδοσιακές συνταγές.

Η θεματολογία του σεμιναρίου έχει προσαρμοστεί για το προσωπικό των πωλήσεων καθώς «ο φόβος της απόρριψης» και η έλλειψη αυτοπεποίθησης, επηρεάζει σημαντικά την απόδοση για ένα μεγάλο μέρος πωλητών.

Σκοπός

Σκοπός είναι η αύξηση της αποτελεσματικότητας των εργαζομένων μέσα από την καλύτερη κατανόηση του εαυτού τους και την ελαχιστοποίηση των λαθών που κάνουν καθημερινά στον χώρο των πωλήσεων.

Σε ποιους απευθύνεται

Η θεματολογία του σεμιναρίου έχει προσαρμοστεί για το προσωπικό των πωλήσεων, που δίνουν τη μάχη στην αγορά, αλλά ωστόσο απευθύνεται σε όλα το προσωπικό μίας επιχείρησης.

Οφέλη

Να βοηθήσει νέους αλλά και παλαιότερους πωλητές να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους στις πωλήσεις και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους.

Θεματολογία

  • Τα θεμέλια της αποτυχίας στης πωλήσεις.
  • Τα εμπόδια της αποτυχίας στις πωλήσεις.
  • Η ανατομία της Αποτυχίας.
  • Μαθήματα από την Αποτυχία.
  • Συναισθηματικό ρίσκο.
  • Κατανοώντας το Ρίσκο και Μεγιστοποιώντας τα Αποτελέσματά του.
  • Αποτελεσματική Λήψη Απόφασης.
  • Παιχνίδια Ισχύος (Power Games)

Εισηγητής: ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΘΩΜΑΣ

Πτυχιούχος Δημόσιας Διοίκησης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο με μεταπτυχιακό Diploma από το Chartered Institute of Marketing της Αγγλίας και M. Sc. στο Marketing από το Πανεπιστήμιο του Newcastle Upon Tyne της Αγγλίας.

Έχει εργαστεί ως ανώτερο στέλεχος Marketing και Πωλήσεων σε πολυεθνικές και Ελληνικές εταιρείες όπως A.C.NIELSEN, WARNER LAMBERT, JACOBS SUCHARD, STELLA, CHIPITA, Εμπορική Διεύθυνση Επιστολικού Ταχυδρομείου των Ελληνικών Ταχυδρομείων, στους τομείς της έρευνας marketing, καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής του Sandler Sales Institute των Η.Π.Α.

Είναι πιστοποιημένος εισηγητής του Chartered Institute of Marketing της Αγγλίας και επισκέπτης ομιλητής Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Έχει διατελέσει συνεργάτης της Horwath Consulting ως senior consultant και συμμετείχε στην εκπόνηση του πρώτου Marketing Plan του Ελληνικού Τουρισμού.

Έχει συνεργαστεί για αρκετά χρόνια με τον Οργανισμό Προώθησης Εξωτερικού Εμπορίου (Ο.Π.Ε.) ως ειδικός σε θέματα Στρατηγικού Marketing, Είναι πιστοποιημένος τεχνικός σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (πρώην GATT/UNCTAD) για θέματα εξαγωγών.

Έχει διατελέσει εκλεγμένο μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ινστιτούτου Marketing (EIM), είναι Fellow Member του Chartered Institute of Marketing της Αγγλίας και μέλος διαφόρων ελληνικών και ξένων επιστημονικών οργανισμών.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διάφορα οικονομικά και επιχειρηματικά περιοδικά.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Έρευνα Αγοράς- Πρακτικός Οδηγός» που εκδόθηκε το 2000 από τον εκδοτικό οίκο Interbooks και του βιβλίου «Το Marketing μέσα από την εμπειρία ενός Manager» (επιμέλεια έκδοσης Interbooks), 1999. Το βιβλίο “Πουλώντας Αποτελεσματικά στις Ξένες Αγορές” είναι υπό έκδοση